Keyless go – funcția utilă care simplifică viața șoferilor

/ Blog / Keyless go – funcția utilă care simplifică viața șoferilor

Keyless go – funcția utilă care simplifică viața șoferilor

Într-o societate în care tehnologia este în continuă dezvoltare, mașinile moderne au început să fie dotate cu diferite funcții și caracteristici avansate care nu fac decât să îmbunătățească experiența condusului și să ușureze munca șoferului. Siguranța și confortul celui care conduce sunt două aspecte importante atunci când vine vorba de experiența de a șofa. În ultimii ani, șoferii sunt în căutarea unor mașini dotate cu diferite funcții inteligente, care să le garanteze confortul, siguranța și eficiența în timpul condusului. 

Cum tehnologia a făcut progrese mari în acest domeniu, printre cele mai populare inovații tehnologice din domeniul auto se numără și funcțiile Keyless entry și keyless go. Însă, pe măsură ce aceste funcții devin mai populare, cresc și preocupările cu privire la siguranța și securitatea mașinilor care le folosesc.

Dacă ești pasionat de mașini, de tehnologie și de vânzări auto, acest articol îți va oferi informațiile despre ce reprezintă conceptul de keyless, ce sunt funcțiile keyless go și keyless entry, cât și avantajele și dezavantajele utilizării acestora.

 

1. Keyless go și keyless entry: ce reprezintă cele două funcții și cum pot fi utilizate?

Una dintre cele mai mari inovații în ceea ce privește tehnologia auto este invenția sistemului de acces fără cheie. Acest sistem este disponibil în două funcții: Keyless go și keyless entry. Ce înseamnă keyless entry? Această funcție permite șoferilor și pasagerilor să descuie mașina fără a scoate măcar cheia din buzunar. În general, această funcție este controlată de un buton sau de o cartelă inteligentă care este conectată la mașină. Funcția folosește o tehnologie numită proximitate, care utilizează semnale radio pentru a detecta prezența cartelei în apropierea mașinii, iar în momentul în care șoferul se apropie de mașină, ușa se va descuia automat.  

Ce înseamnă keyless go? Aceasta este o extensie a primei funcții, iar ceea ce aduce în plus este faptul că motorul mașinii poate fi pornit sau oprit fără a utiliza cheia. Ca în primul caz, explicația este că fob-ul (cartela mașinii) este conectat la sistemul de ponire/oprire al mașinii și acest sistem va detecta prezența fob-ului.

2. Keyless go: care sunt avantajele?

Există numeroase avantaje ale acestor funcții, tocmai datorită comodității pe care o oferă. Șoferul nu mai este nevoit să scoată cheia din buzunar sau din geantă pentru a descuia mașina. Acesta este un avantaj imens pentru persoanele cu mobilitate redusă sau pentru cele care transportă obiecte voluminoase. De exemplu, atunci când vii de la cumpărături și ai multe plase în mâini, nu mai e nevoie să le lași jos pentru a scoate cheia din buzunar. În plus, Keyless go și entry sunt mai sigure decât o cheie fizică, deoarece nu poate fi copiată sau furată. Alte avantaje sunt accesul facil la portbagaj sau la ușa pasagerilor și design-ul modern în bordul mașinii, care vine uneori și cu lumini ambientale.

3. Sistemul keyless go: care sunt dezavantajele?

În ceea ce privește dezavantajele, probabil cel mai mare este vulnerabilitatea acestei funcții în fața hackerilor. De asemenea, poate fi susceptibil la furturile de mașini. S-a descoperit că există un dispozitiv special care interceptează semnalul de la cheia mașinii și se poate porni și conduce mașina fără a avea nevoie de cheie. Un alt dezavantaj îl reprezintă consumul mai mare de baterie. Deoarece sistemul Keyless go trebuie să fie activ tot timpul pentru a detecta prezența fob-ului, acesta va consuma mai multă energie.

4. Sistemul keyless entry: Precauții de utilizare

Pentru a spori siguranța ta și a mașinii tale atât în trafic, cât și în timpul staționării, atunci când nu ești la volan, este necesar să ai câteva metode de precauție în vedere. Iată care sunt acestea:

Nu lăsa niciodată cartela în mașină;

Verifică întotdeauna dacă ușa s-a închis automat după ce ai ieșit din mașină;

Actualizează software-ul mașinii periodic pentru a îmbunătăți funcțiile sistemului keyless go;

Ia măsuri de securitate suplimentare – poți instala un sistem de alarmă sau un dispozitiv de blocare a volanului.

În concluzie, cele două funcții sunt rezultatul unei tehnologii inovatoare pentru mașinile moderne, care au ca scop simplificarea condusului și confortul șoferului și al pasagerilor. Aceste sisteme fac mașinile mai sigure și mai convenabile, deoarece nu mai trebuie să utilizezi cheia tradițională pentru a porni și a opri mașina. În plus, sistemul keyless vine în ajutorul persoanelor cu dizabilități și a celor cu mobilitate redusă. Progresul rapid al tehnologiei în domeniul auto aduce îmbunătățiri semnificative atât în performanța mașinilor, cât și în confortul și siguranța pasagerilor.

Sursa foto: freepik.com.

 

 


Publicat: 11. 5. 2023 Autor: Monica Dona Secțiune: Blog

Solicitare ofertă

Spuneți-ne care este vehiculul de care sunteți interesat.

Nu doriți să ne scrieți? Contactați-ne telefonic...+40 727 500 383

Înregistrare

Doriți să vă abonați la e-mail și să fiți întotdeauna informați despre evenimentele noastre?