Mașini post leasing operațional second-hand – De ce merită să cumperi un astfel de vehicul?

/ Blog / Mașini post leasing operațional second-hand – De ce merită să cumperi un astfel de vehicul?

Mașini post leasing operațional second-hand – De ce merită să cumperi un astfel de vehicul?

 

Dacă vrei să achiziționezi un vehicul, dar nu știi încotro să-ți îndrepți atenția, poate fi extrem de util să afli informații despre mașinile care au ieșit din perioada de leasing operațional și sunt puse în circuit pentru vânzare. Această variantă îți poate oferi o mulțime de avantaje și beneficii, comparativ cu alte opțiuni. Așadar, este important să descoperi toate detaliile pe care trebuie să le afli înainte de a lua o astfel de decizie, pentru a-ți putea contura o listă cu preferințe și criterii, care te va ghida pe tot parcursul procesului de căutare. 

1. Ce înseamnă mașini leasing SH (second-hand)? 

La intervale regulate, furnizorii care oferă servicii de leasing operațional includ în circuitul de revânzare, autoturisme care au ieșit din perioada de leasing. Aceste vehicule pot fi achiziționate atât de către persoane fizice, cât și de către persoane juridice. Dacă cel care a utilizat mașina prin leasing operațional nu dorește să cumpere autoturismul respectiv, mașina este introdusă în categoria vehiculelor returnate și este integrată în parcul auto al furnizorului, putând fi cumpărată de către oricine.

Pentru a te asigura că totul este în regulă atunci când te pregătești să achiziționezi mașini second-hand, trebuie să ai în vedere câteva detalii esențiale. În primul rând, este recomandat să te informezi cu privire la istoricul vehiculului, al reparațiilor și al daunelor, dar și în ceea ce privește garanția, rulajul, motorizarea, transmisia, echiparea, și condițiile în care a fost utilizată mașina anterior. Toate aceste informații sunt furnizate, în mod transparent, de către compania care se ocupă de transferul autovehiculelor din segmentul de leasing operațional în cel de vânzare auto.

Poți opta pentru diverse mărci și branduri, în funcție de preferințele și dorințele tale. Printre cele mai populare vehicule se află cele create de VW, Audi, Mercedes-Benz, Opel, BMW, Skoda, Toyota, Renault sau Dacia. Bineînțeles, totul depinde și de bugetul pe care îl ai la dispoziție, dar și de oferta pe care reușești să o obții de la furnizori.

 

2.  De ce să achiziționezi mașini post leasing operațional – Avantaje și beneficii 

Există mai multe avantaje pentru care merită să cumperi un astfel de vehicul. Iată care sunt cele mai importante beneficii pe care le poți obține dacă decizi să cumperi un autoturism second-hand, care a finalizat  perioada de leasing de leasing operațional:

  • Vei achiziționa mașina de la primul și singurul proprietar al acesteia, întrucât în perioada de leasing, mașinile sunt noi și nu își schimbă proprietarul;
  • Autoturismul nu are o vechime mare, deoarece vechimea medie a mașinilor utilizate în leasing este de maximum 5  ani;
  • Poți găsi modelul potrivit într-un parc autorizat, direct de la sursă, fără să interacționezi cu intermediari sau revânzători;
  • Numărul de kilometri la bord este sigur, clar și transparent;
  • Istoricul mașinii este înregistrat integral și oficial, putând fi verificat în sistemul intern;
  • Întreținerea și procedurile de reparație și revizie au fost făcute în rețeaua proprie de service-uri autorizate RAR, iar acest fapt contribuie, în mod pozitiv, la calitatea mașinii pe care o vei achiziționa;
  • Administrarea vehiculului în perioada de leasing este gestionată doar de către furnizor;
  • Poți obține soluții de finanțare avantajoase, mai ales în cazul flotelor numeroase.

În concluzie, sunt diverși factori pe care este bine să-i iei în calcul atunci când vine vorba despre achiziționarea unui autovehicul. Mașinile care au făcut parte din circuitul de leasing operațional sunt foarte populare pe piața de profil, deoarece vin la pachet cu o serie de avantaje utile, pe care nu le vei găsi în toate categoriile de autoturisme second-hand.

Sursă foto: shutterstock.com

3. FAQ – Întrebări și răspunsuri frecvente despre mașini leasing second-hand

Ce documente sunt necesare pentru achiziția unei mașinisecond-hand care a fost în leasing operațional?

Pentru a cumpăra o astfel de mașină, ai nevoie doar de cartea de identitate (în cazul persoanelor fizice) sau de Certificatul de Înregistrare (în cazul persoanelor juridice). Astfel, vei putea demara, împreună cu furnizorul, procesul de vânzare auto.

La ce trebuie să fiu atent atunci când cumperi un vehicul leasing second-hand?

Atunci când vrei să achiziționezi un astfel de vehicul, trebuie să iei în calcul istoricul mașinii, condițiile în care a fost utilizată în perioada de leasing, dar și reparațiile, daunele pe care le-a avut de-a lungul timpului.

Cum poți analiza calitatea autoturismului second-hand după perioada de leasing operațional?

Pentru a analiza autovehiculul din punct de vedere calitativ, poți consulta înregistrările oficiale pe care le vei găsi în sistemul informațional al furnizorului. Rulajul și istoricul sunt doar câteva dintre amănuntele pe care este bine să le analizezi înainte de a lua o decizie. 


Publicat: 17. 1. 2023 Autor: Monica Dona Secțiune: Blog

Solicitare ofertă

Spuneți-ne care este vehiculul de care sunteți interesat.

Nu doriți să ne scrieți? Contactați-ne telefonic...+40 727 500 383

Înregistrare

Doriți să vă abonați la e-mail și să fiți întotdeauna informați despre evenimentele noastre?