Competiţia duce la inovaţie. Aceasta este o regulă generală pe care încă se mai bazează numeroase sisteme. Aşadar, competiţia conduce oamenii către a inova şi a găsi noi soluţii pentru probleme. Acest fapt se poate aplica şi în cadrul industriei auto, deoarece există foarte multe variante şi modele, cu diferite funcţii, ce se aseamănă la exterior, însă pe interior sunt total diferite. În secolul nostru, a devenit mai mult un aspect ce ţine de gusturi, însă nu poţi omite avantajele şi dezavantajele clare ale unui anumit model.
Tracţiunea este unul dintre cele mai importante aspecte ale unei maşini, aspect ce ar trebui să influenţeze destul de mult decizia de achiziţiona sau nu un automobil. Tracţiunea și propulsia reprezintă, în principiu, aceleași două forţe. Când foloseşti unul dintre acei doi termeni te referi la o forţă care se exercită asupra unui obiect pentru a îi determina mişcarea, fie ea cât de mică.
Cuprins
2.1. Tracțiune față vs. tracțiune spate - avantajele şi dezavantajele tracţiunii faţă
2.2. Tracțiune spate vs. tracțiune față - avantajele şi dezavantajele tracţiunii spate
Tracțiunea pe față este întâlnită foarte des la mașinile europene, fiind considerată etalonul industriei. Practic, o mașină cu acest tip de tracțiune are numai roțile din față puse în mișcare de către motor, cele din spate doar urmând mașina, fiind trase prin forța de tracțiune.
Mașinile cu tracțiune spate sunt considerate de unii șoferi ca unicul mod prin care poți simți că ești la volan cu adevărat. Deși prezintă unele riscuri, este mai palpitant să conduci o mașină cu tracțiune pe spate. Aceste autovehicule nu mai au roțile din față pornite de motor, ci pe cele din spate.
O diferență majoră între aceste două tipuri de automobile este însuși principiul lor de funcționare, dar încă o metodă prin care se pot distinge este însuși numele. Există doi termeni ce le pot desemna și aceștia sunt tracțiunea și propulsia. “Tracțiunea ” se referă la automobilele doar cu putere în roțile din față , pe când “propulsia” se referă la mașinile cu puterea în roțile din spate. În teorie, dacă spui “tracțiune spate” este greșit din punct de vedere gramatical, însă a devenit un termen atât de comun încât este acceptată și această variantă.
După cum a mai fost menționat, evoluția acestei piețe a făcut posibilă luarea deciziei de cumpărare bazată nu numai pe funcționalitate, ci și pe preferințe . Acest lucru este foarte benefic pentru toată piața de vânzări auto, existând suficiente modele pentru a satisface orice persoană.
Când vine vorba de avantaje și dezavantaje, aceste modele sunt comparabile una cu cealaltă, având multe în comun, dar totodată și diferențe majore.
Acum că ai avut ocazia de a examina într-un mod general mașinile cu tracțiune față, a venit momentul să vezi cu ce se diferențiază în special de cele cu tracțiune spate. În cele ce urmează, vei regăsi punctele forte, dar și minusurile unui astfel de autovehicul.
Avantajele sunt următoarele:
Dezavantajele sunt acestea:
Mașinile cu propulsie pe spate primesc o reputație destul de rea, fiind clasificate ca nesigure, însă lucrurile nu stau chiar așa.
Avantajele unei mașini cu tracțiune spate:
Dezavantajele sunt reprezentate de următoarele:
În concluzie, fiecare dintre aceste două variante prezintă avantajele și dezavantajele ei. Alegerea rămâne la latitudinea ta, luând în considerare și preferințele personale. Dacă te uiți la o mașină având în vedere funcționalitatea , atunci se recomandă tracțiunea pe față , iar dacă te interesează o experiență cât mai plăcută la volan, atunci merită să încerci o mașină cu propulsie spate. În general, tot pe aceste două idei se merge când recomanzi cuiva un autovehicul.
Sursa foto: Unsplash.com