17. 11. 2023
Sonda lambda – avantajele și dezavantajele mașinilor care au această componentă
Citiți articolul integral
/ Blog
24. 9. 2023
Cumpărarea mașinilor second hand rămâne una dintre variantele preferate ale românilor, varietatea de turisme, precum și numărul de societăți autorizate care comercializează astfel de vehicule fiind destul de mare. Pe lângă prețurile avantajoase, un alt beneficiu major este garanția oferită de vânzător pentru bunul achiziționat.
Dacă te-ai hotărât asupra unui vehicul second hand, odată cumpărat, ultimul pas pentru a-l putea folosi este transcrierea auto sau reînmatricularea, având în vedere că este vorba despre o mașină care s-a aflat deja în circulație. Mai mult, ai și avantajul de a pregăti mai puține documente decât în cazul înmatriculării unui autoturism nou. Mai jos, poți afla de ce acte ai nevoie în acest demers și cum să te pregătești astfel încât să completezi procedura cât mai simplu.
24. 9. 2023
Când vine vorba de siguranță, trusa medicală auto este un element extrem de important. Capabilă să ofere ajutor în situații de urgență, trusa medicală, ce conține necesarul produselor sanitare indispensabile, servește drept un important punct de sprijin în momente de criză.
Orice șofer responsabil trebuie să știe ce conține o trusă medicală auto bine echipată. Conținutul acesteia poate varia în anumite cazuri, dar, în general, va include aceleași obiecte necesare situațiilor medicale neprevăzute.
24. 9. 2023
O mașină cu adevărat îngrijită are nevoie de multă atenție și întreținere, atât în ceea ce privește componentele și piesele mecanice, cât și în ceea ce privește aspectul exterior. Dar cum se spală mașina pentru a fi păstrată ca nouă?
Indiferent dacă decizi să apelezi la o spălătorie auto sau să faci acest lucru acasă, spălatul mașinii ar trebui realizat cu multă atenție la detalii și la instrumentele folosite. În continuare vei afla mai multe detalii despre cum se spală corect mașina, astfel încât să poți obține cele mai bune rezultate.
17. 7. 2023
Deținerea unui autoturism implică o responsabilitate considerabilă, iar fiecare șofer trebuie să respecte caracteristicile ei, aflate în cartea mașinii. Atunci când se schimbă anvelopele de iarnă sau vară, când este necesară înlocuirea unui parbriz sau a becurilor, pentru toate aceste aspecte trebuie să se respecte mențiunile prezente în document. În caz contrar, sancțiunile ar putea fi dure (amenzi, suspendarea permisului auto și reținerea certificatului de înmatriculare). De altfel, când vine vorba despre combustibilul pe care trebuie să îl utilizezi pentru alimentarea vehiculului, trebuie să ai maximă atenție. Deoarece, în cazul unei alimentări cu combustibilul greșit, atunci mecanismul mașinii va avea de suferit.
În cele ce urmează, vei descoperi, de exemplu, ce se întâmplă când alimentezi cu motorină în loc de benzină, ce simptome apar în aceste condiții și ce ar trebui să faci, pentru ca autoturismul să ruleze corespunzător.
17. 7. 2023
Alimentarea mașinii cu benzină în loc de motorină se numără printre cele mai frecvent întâlnite greșeli comise de către șoferii începători. Însă, nu sunt excluși nici conducătorii experimentați care, din cauza oboselii sau a grabei tind să facă această confuzie demnă de un șofer debutant. Indiferent în care dintre cele două situații vă regăsiți, primul pas către rezolvarea problemei și prevenirea pagubelor îl reprezintă atitudinea calmă și urmarea sfaturilor oferite de către experți.
17. 7. 2023
Consumul de carburant reprezintă unul dintre reperele care influențează decizia de achiziție a unei mașini noi. Indiferent dacă aveți în plan o investiție în această direcție sau dețineți deja un automobil este indicat să știți când crește consumul de carburant, să cunoașteți cauzele care conduc la această consecință și soluțiile prin care poate fi prevenit consumul de combustibil.
6. 7. 2023
De cele mai multe ori, posesorii de autoturisme acordă prioritate întreținerii motorului, anvelopelor sau frânelor, dar există și o altă parte componentă importantă pentru funcționarea optimă a autoturismului, cum ar fi filtrul de polen. Deși aparent mic, filtrul de polen are un rol crucial în asigurarea calității aerului din interiorul mașinii. În acest articol, îți vom prezenta informaţii despre ce este filtrul de polen, importanța filtrelor de polen, când este momentul oportun de schimbare a acestora, tipurile filtrelor de polen și de ce sunt vitale pentru o funcționare corespunzătoare a autoturismului tău.
6. 7. 2023
Alegera uleiului de motor este esențială pentru menținerea performanței și longevității motorului autovehiculului tău. Când vine vorba de uleiurile de motor, există două opțiuni populare: uleiul sintetic și uleiul semisintetic. În acest articol, îți vom prezenta care sunt diferențele dintre uleiurile sintetice și semisintetice, tipurile de motoare pentru care sunt recomandate și câteva sfaturi potrivite pentru o alegere și o utilizare corectă a uleiului de motor.
4. 7. 2023
Pentru mulți șoferi condusul este o plăcere și întotdeauna o călătorie cu mașina este bine-venită. Însă, există lucruri care pot strica buna dispoziție și printre ele se numără și apariția martorilor de avertizare din bordul vehiculului. În funcție de culoarea lor este indicată o problemă mai mare sau mai mică, cei roșii te avertizează cu privire la o problemă gravă ce necesită intervenția imediată. Martorii portocalii sau galbeni indică o defecțiune care trebuie investigată cât mai rapid, iar cei de culoare verde, albastră sau albă indică utilizarea anumitor funcții ale vehiculului.
Spuneți-ne care este vehiculul de care sunteți interesat.
Nu doriți să ne scrieți? Contactați-ne telefonic...+40 727 500 383
Doriți să vă abonați la e-mail și să fiți întotdeauna informați despre evenimentele noastre?